Met video laat je letterlijk zien wie je bent en waar je voor staat. Je vertelt een sterk verhaal dat echt blijft hangen bij de doelgroep. Door te kiezen voor het juiste formaat, kan je jouw video’s gemakkelijk delen op social media. Je kan jouw video’s ook afstemmen voor meerdere platformen en zo verschillende doelgroepen bereiken.
Belangrijk is wel dat je de juiste keuzes maakt en te werk gaat volgens een uitgedachte strategie. Denk van tevoren dus goed na over hoe je video’s wilt inzetten voor gemeentelijke doelen. Wie is de doelgroep? Wat is de boodschap? Beschik je over de juiste apparatuur om de video op te nemen? Waar neem je de video op? Wie monteert de video? En op welke kanalen deel je jouw video?
Allemaal vragen waar je van te voren goed over na moet denken. Maar maak je geen zorgen, als full service video marketingbureau uit Den Haag denken we graag met je mee van A tot Z. Als je video in wilt zetten voor gemeenten, dan zijn er 7 manieren waarop je dit effectief kan doen.
Videomarketing is een krachtige methode om gemeentelijke diensten en programma’s te introduceren of te promoten. Met video informeer je de kijker gemakkelijk en op een duidelijke manier. Wil je de video al helemaal simpel maken? Kies dan voor een animatie of een combinatie tussen video en animatie.
Door een korte video te maken met duidelijke informatie over wat de dienst of programma inhoudt, kan je mensen snel op de hoogte brengen. Je kan bijvoorbeeld laten zien wat de dienst doet, hoe mensen er gebruik van kunnen maken en waarom het nuttig is.
In een eerdere blog hebben wij al verteld hoe je video kan inzetten bij evenementen. Ook bij gemeentelijke evenementen is video een effectief medium wat je op verschillende manieren kan inzetten.
Voorafgaand evenementen en activiteiten kan je informeren en mensen motiveren het evenement te bezoeken of deel te nemen aan de activiteit. Doe dit bijvoorbeeld door een korte sneak peak te geven van wat de bezoekers kunnen verwachten. Door de video op verschillende social media kanalen te delen kan je vervolgens een groot publiek bereiken.
Na het evenement kan je een aftermovie maken. Dit kan je vervolgens weer gebruiken als promotiemateriaal voor de volgende editie.
Het bereik van video is ontzettend groot. Daarom is video zeer geschikt om toerisme aan te trekken. Je kan dit op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan een videotour door de gemeente waarin alle hoogtepunten en bezienswaardigheden aan bod komen.
Met video geef je een echte indruk van wat de gemeente te bieden heeft, zoals musea, parken en restaurants. Bovendien kan je de video’s afstemmen op specifieke doelgroepen zoals gezinnen met kinderen, dagjesmensen of avontuurlijke reizigers.
Ambtenaren en lokale ondernemers zijn belangrijk voor iedere gemeente. Door deze mensen hun verhalen te laten vertellen krijgen inwoners een goed beeld van wat er in de gemeente gebeurt en wat de lokale economie te bieden heeft.
Wat doen de verschillende ambtenaren precies? En wie zijn deze lokale ondernemers? Maak het persoonlijk met korte video’s en geef jouw gemeente een herkenbaar gezicht en duidelijk imago.
Video kan je eenvoudig afstemmen op verschillende doelgroepen. Zo ook op verschillende bevolkingsgroepen. Het is wel belangrijk om voor de juiste kanalen te kiezen en de video daar ook goed op af te stemmen. Doe je dit op de juiste manier, dan kan je een specifieke doelgroep heel gericht bereiken.
Denk bijvoorbeeld aan video’s voor de jeugd of voor senioren. Het is logisch dat je deze verschillende vormen van videocontent anders indeelt, maar denk hier van te voren wel goed over na. Door gerichte video’s te maken kan je als gemeente laten zien dat je rekening houdt met de behoeften van alle inwoners.
Met video informeer je de kijker eenvoudig en op een krachtige manier. Ideaal dus voor gemeentelijk nieuws, informatie over werkzaamheden of gemeentelijke beslissingen. Laat zien hoe je als gemeente te werk gaat en wat het werk oplevert.
Wordt er gewerkt aan openbare ruimtes of worden nieuwe beleidsplannen ingevoerd? Communiceer dit dan effectief met behulp van video. Dit helpt om transparantie te creëren en inwoners te informeren over wat er in de gemeente gebeurt. Ook in dit geval is het belangrijk goed na te denken over de verschillende kanalen waarop je jouw video gaat delen.
Video kan je op veel verschillende manier inzetten. Het bereik van video is groot en het is een ideaal medium om informatie helder en krachtig over te brengen op verschillende doelgroepen. Daarbij is het van belang goed na te denken over de aanpak.
Voor een effectieve video wil je alles van A tot Z uitgedacht hebben. Wij helpen jou daar graag bij. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van videomarketing voor jouw gemeente? Neem gerust eens contact met ons op of maak een afspraak. We vertellen je graag meer!
Wil jij voor jouw organisatie een video, animatie, talkshow of webinar maken? Wij willen je daar bij helpen en denken graag vrijblijvend mee. Vul je gegevens in en wij nemen contact op om een gratis telefonische intake in te plannen.